Условна присъда за мъж, причинил телесна повреда на полицаи докато го водят в районното. Мъжът е осъден на пет месеца затвор, отложени с 3-годишен изпитателен срок, съобщиха от прокуратурата.

Споразумението на Софийския районен съд с М. Делчев е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест, пишат от държавното обвинение.

Мъжът се разбуйствал срещу персонала на пицария "Джунглата" в столичния квартал "Надежда". Той е причинил телесна повреда на полицай, отзовал се на подаден сигнал.

В информацията от прокуратурата се посочват две дати за инцидента - 26 февруари и 26 май 2018 година.

Пристигналите полицаи проверили пицарията и задържали Делчев за срок от 24 часа. По време на транспортирането на Делчев към полицейското управление, около 00:05 часа на 26 май 05 2018г., в района на кръстовището на бул. "Никола Жеков" и ул. "Христо Силянов", той започнал да буйства. Делчев удрял и обиждал полицаите. Единият от тях е с увреждания по ръцете, краката и шията.

Служителите на реда поискали съдействие от свои колеги, с помощта на които успели да поставят белезници на Делчев и да го отведат до сградата на 02 РУ-СДВР.