Условна присъда получи ученик, убил баща си при превишаване на неизбежната самоотбрана във Варна, съобщиха от прокуратурата.

Непълнолетният ученик от частна гимназия Владислав А. е осъден за умишленото убийство на баща си, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. той получи наказание 6 месеца лишаване от свобода с двегодишен изпитателен срок.

Момчето, което е руски гражданин, живеело с родителите си в село около Варна. Между тях често възниквали конфликти и скандали, при които баща му Антон биел съпругата си. От 2018 г. Антон започнал да злоупотребява с алкохола, след което обиждал съпругата си и сина си.

Непълнолетен уби баща си при семеен скандал

Непълнолетен уби баща си при семеен скандал

Инцидентът станал във варненското село Осеново

На 1 януари 2019 г. отново имало скандал, който ученикът записал. Бащата започнал да удра майката, а момчето го призовало да спре. Тогава бащата взел метла с дълга дръжка и започнал да удря с нея и сина си, като обиждал и ругаел и двамата. След това синът в защита на майка си, убил с нож баща си.

Пристигналите медици от спешна помощ установили смъртта на бащата. По време на разследването Владислав е съдействал за разкриване на обективната истина.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.