Увеличение на заплатите на МВР е възможно най-рано след Нова година. "Директно отговорих на синдикатите, че сега няма как да се вдигнат заплатите", каза пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев.

Според него твърденията на синдикатите за протестни действия и по време на председателството са пресилени и изтъкна, че "трябва да се внимава какво се говори".

МВР-синдикатите не се отказват от протеста
Обновена

МВР-синдикатите не се отказват от протеста

Според тях има възможности за увеличение на заплатите още тази година

Силовият министър смята, че тактиката трябва да е друга: "Трябва да го използваме, за да докажем на правителството, че председателството е голяма отговорност и тези хора, които ще осигуряват сигурността, трябва да са осигурени адекватно". Той обеща, че когато е възможно, служителите на МВР ще получат повишение.

В разговорите със синдикатите Радев е обяснил, че в платформата на кабинета образованието е записано на първо място, а също и, че не може да се забравят всички други проблеми. Вътрешният министър подчерта, че разговорите с тях ще продължат. Той не е оптимист, че увеличението може да дойде преди новия бюджет, но вероятно щяло да стане след Нова година.

МВР синдикатите принудени от закона да стачкуват

МВР синдикатите принудени от закона да стачкуват

Искат 15-20% увеличение на основните заплати тази година

"Около 30 млн. лв. ще бъдат изплатени на тези колеги, които са нямали право по закон да получават средства на ръка, но и не са получавали униформи", коментира Радев. Чака се само промените в Закона за МВР да бъдат приети.