Служител от сектор "Охранителна полиция" при РУ-Шумен към областната дирекция на МВР е уволнен заради тежко нарушение, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 13 септември 41-годишен мъж, живеещ в Помпената станция на с. Бата, общ. Поморие съобщил в Полицейски участък-Каблешково, че около 22.30 часа четирима непознати мъже унищожили имуществото в станцията и нанесли побой на негови познати от Търговище, отседнали на гости при него.

След това четиримата отвлекли момиче в неизвестна посока, придвижвали се с автомобили.

Малко по-късно служители от РУ Поморие спрели за проверка опел „Астра", управляван от 27-годишен мъж от Шумен, полицай в "Охранителна полиция" към ОД МВР - Шумен, който по това време бил в отпуск.

На задната седалка в автомобила били 37-годишен мъж от Шумен и 21-годишно момиче от Търговище.
Полицаят се легитимирал със служебната си карта, за да осуети полицейската проверка, но в този момент младата жена се отскубнала от 37-годишния мъж и започнала да търси помощ, обяснявайки че е отвлечена.

Полицаите задържали мъжете и констатирали, че полицаят е във видимо нетрезво състояние. Той отказал проверка с дрегер, както и кръвна проба за химичен анализ.

Служителите на РУ Поморие установили, че полицаят и 37-годишният шуменец заедно с други двама мъже - 37-годишни от Шумен, са повредили имуществото в Помпената станция.

Те нанесли побой над 21-годишните момиче и момче от Търговище, които били отседнали на гости в станцията и отвлекли момичето.

По думите на пострадалите, четиримата шуменци дошли в Помпената станция, за да търсят от собственика й рибарски мрежи, които били в язовира между землищата на Поморие и с. Оризаре.

Обяснението на младежите от Търговище, че собственика го няма и не разполагат с информация за мрежите, не било достатъчно на шуменци, които проявили агресия и след побой отвлекли момичето.

Извършеното от служителя на "Охранителна полиция" тежко нарушение е несъвместимо с етичните правила за поведение на държавен служител в МВР, с което се уронва престижа на службата. Затова му е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание.