Хората в Ахелой са готови на протестни действия срещу изграждането на асфалтова база в землището на града на мястото на бившата мина "Черно море".

Кметът на Ахелой Иван Георгиев сигнализира за постъпило уведомление за инвестиционно предложение от софийската фирма "Лиан кънстракшън сървисис" ООД.

Дружеството иска да изгради асфалтова база в местността "Герена".

Опасенията на кмета са, че близостта на съоръжението до града, както и до различни комплекси, винарна и къмпинг ще доведе до отлив на туристи. Ахелойци се тревожат и от оттегляне на инвеститорския интерес от града.

"Нека не забравяме свинекомплекса в близост до нас и да си направим равносметка колко инвеститори има до него", напомни кметът Георгиев.

Жителите на Ахелой са готови да протестират против изграждането на базата. Организирана е и подписка "против" инвестиционното предложение.

"Като кмет на град Ахелой, аз защитавам нашите интереси. Общинското ръководство също застава зад исканията на ахелойци. Уверен съм, че общите ни усилия ще доведат до желанието да не се строи тази база и обществеността ще подкрепи нашите усилия", заяви кметът.