Полицаите в Шумен разбиха работилница за фалшиви документи за самоличност. Арестуван е 33-годишен жител на областния град. Според полицаите той бил организатор на затворения цикъл на производство, съобщи БНР.

"Мъжът е превърнал апартамента си в паспортно бюро", обясни старши комисар Ялчън Расим, директор на Областната дирекция на МВР.

ГДБОП разкри цех за скимиращи устройства и фалшиви документи

ГДБОП разкри цех за скимиращи устройства и фалшиви документи

Претърсени са осем адреса в Пловдивско, четирима души са с обвинения

При обиск са открити 20 броя български и чужди документи за самоличност, 100 пластики за лични карти и шофьорски книжки, матрици и техника за печат. Те са намерени в дома на задържания и в семеен имот в Салманово. Фалшиви документи са с изключително качество, признават от МВР. Част от материалите са поръчвани по интернет.

60 лв. е струвала фалшивата лична карта, а 100 лв. - задграничният паспорт, по информация на задържания. Предстои да се установява колко души са закупили такива документи.

Една от версиите е, че фалшификаторът е работил с бежанци. Шуменецът е осъждан за шофиране в нетрезво състояние.

Освен фалшивите документи в имота му в Салманово са открити 2,5 кг. марихуана. Законът предвижда до 10 години лишаване от свобода за издаване на фалшиви документи за самоличност.