Започва съвместна кампания на Столичната община и организациите за защита на животните за ваксиниране против бяс и обезпаразитяване на кучетата.

Оперативното звено на Столичната общинска програма за овладяване на кучешката популация е приела план по повод установяването на болестта бяс по лисица, навлязла в територията на Владая.

Екипи, сформирани от общинското предприятие "Екоравновесие" и организациите за защита на животните ще посещават всеки ден различни райони на столицата, за да ваксинират и обезпаразитяват кучетата, отглеждани на открито, както и бездомните кучета.

Бригада от доброволци на фондация "АФА - България" от днес ще ваксинира и обезпаразитява кучетата в различни столични квартали - поред "Мусагеница", "Студентски град", след това и "Владая" и "Марчаево", "Подуене", "Манастирски ливади", "Павлово", "Илинден" и "Триадица".

Нова ваксинация на кучетата ще има през септември, октомври и ноември.

Посещението на бригадата е безплатно. Столичната община, съгласно общинската програма за овладяване на кучешката популация, осигурява медикаментите и паспортите, които се издават на обработените животни.

Желаещите да бъдат посетени от бригадата могат да получат информация за координаторите на района, в който живеят, от телефона на общинското предприятие "Екоравновесие" 02/931 41 60.