Вълчо Арабаджиев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд, който не прие обжалването на защитата за промяна на мярката на Арабаджиев в по-лека.

Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

Продължава делото срещу Арабаджиев

Продължава делото срещу Арабаджиев

Вечерта на 20 май 2008 г. разчлененото тяло на жертвата е намерено в кофа

Припомняме, в края на август при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо.

Защитата поиска от съда да не се взима каквато и да е мярка за неотклонение срещу обвиняемия с мотив, че не е извършил никакво престъпление и не е знаел нищо за пари в касетки.

Според адвокат Илиян Василев самото държавно обвинение се лашка и инкриминира собствените си подозрения в доказателствата по делото. По думите му прокуратурата не е в състояние да посочи нито едно извършено престъпление (от обвиняемия - б.р.) през последните години.

Защитата отсече, че обвиняемият се държи като заложник от българската държава, за да се намерят неговите родители - Ветко и Маринела Арабаджиеви.

От държавното обвинение държат на тежестта на събраните доказателства и все по-отчетливо се очертават подозренията за извършените от обвиняемия престъпления против данъчната система.

Защитата на Арабджиев алармира за влошаване на здравословното състояние на обвиняемия и поиска да бъде направена комплексна съдебно-медицинска експертиза. Съдът не уважи искането, но прие представените от тях писмени доказателства по делото.

Прокуратурата запечата пречиствателната станция на Арабаджиев на "Елените"
Обновена

Прокуратурата запечата пречиствателната станция на Арабаджиев на "Елените"

Станцията има неплатени глоби за 7 млн. лв.

От своя страна обвиняемият Вълчо Арабаджиев заяви, че никога не е мислил да се укрива, да извършва ново престъпление и това никога не му е минавало през ума. Той иска да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение от наложената му.

Съдът не пусна Вълчо Арабаджиев от арест с аргумента, че от материалите по делото е видно, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен. Според съда обвиняемият няма опасност да се укрие, но има такава за извършване на ново престъпление.

Решението на съда може да бъде обжалвано в три дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са на сайта на Интерпол

Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са на сайта на Интерпол

Издирват се официално с червена бюлетина

Припомняме, Интерпол издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

След първоначалния арест Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха пуснати под парична гаранция от спецсъда, но Апелативният спецсъд ги върна в ареста.

59% от българите не очакват присъди за Баневи, Арабаджиеви, Стайкови...

59% от българите не очакват присъди за Баневи, Арабаджиеви, Стайкови...

Българите виждат повече корупция, въпреки шумните акции

След края на заседанието адвокат Илиян Василев не пожела за коментира случилото се вътре.

Според него всички въпроси трябва да бъдат зададени на "уважаемия прокурор", а не на него, а "каквото е имал да каже, го е казал в залата".

"Аз говоря от две години какво представлява този съд. Рано или късно цялата държава ще разбере какво представлява този съд", подчерта адвокатът.

Адвокат Василев отказа и да коментира условията в ареста, при които пребивава Вълчо Арабаджиев.