Председателят на петролната и газова асоциация Валентин Златев е в прокуратурата.

Най-вероятно Валентин Златев е призован заради твърденията му, че съществува голяма контрабанда на горива - всеки втори литър гориво се внасял контраандно.
При обвиненията макар и не директно беше намесено и името на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки, който развива и бизнес с горива.

Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата

Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата

Златев настоя за законодателните мерки за защита на легалния пазар на горива и санкции срещу нелегалните в бранша

Припомняме, според Златев държавата губи милиарди от контрабандни горива, а в същото време управляващите бездействат. Златев поиска закон, който да регулира играчите на пазара, както и да се конфискуват колите на онези, които ползват контрабандни горива. Златев не веднъж призова да се предприемат законодателни мерки и за защита на легалния пазар на горива. Той иска и адекватни санкции срещу нелегалните в бранша.

В края на месец септември Златев заяви, че върху лидера на ПП "Воля" Веселин Марешки има политически чадър. "Говорим за феномен, човек, седящ на трибуната на българския парламент. Твърдя че има тежък политически чадър над него. Откъде са тези горива, които влизат толкова евтино, че да продава, така че да печели", попита тогава шефът на петролната и газова асоциация.

"Само от акцизи хазната губи 1 милиард, а всеки втори литър вносно гориво е минало границата ни контрабандно", допълни тогава Златев.

Прокуратурата разследва Марешки за дъмпинг с цените на горивата

Прокуратурата разследва Марешки за дъмпинг с цените на горивата

Разследването не е от скоро