Спецпрокуратурата подхваща Веселин Марешки. Това стана ясно от думите на градския прокурор на София Емилия Русинова по време на комисията за контрабандата. Въпрос до къде върви разследването срещу лидера на Воля постави Емил Димитров Ревизоро.

Интересът му е провокиран от разследването на държавното обвинение срещу Марешки за влияние и незаконно придобиване на малки аптеки. От думите на Русинова стана ясно, че прокуратурата е събрала допълнително доказателства, които обаче изискват лидерът на Воля да бъде предаден на спец прокурорите и след това съответно на спецсъда.

Проверки, наказателни аптеки и заплахи – бизнесът на Марешки според прокуратурата

Проверки, наказателни аптеки и заплахи – бизнесът на Марешки според прокуратурата

През 2013 г. са отнети 11 лиценза след намеса на депутата-бизнесмен

Припомняме, аптекари били заплашвани, че ако не прехвърлят собствените си дружества на дружеството, собственост на Веселин Марешки, до обектите им ще бъдат отворени "наказателни аптеки". Това стана ясно по време на брифинг през юни в Съдебната палата с говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Имало аптекари, които вече са прехвърлили собствеността си, поясни тогава говорителят на главния прокурор.

Припомняме, в края на юни Марешки призова говорителката на Главна прокуратура да направи публични записите, на които се чува как той заплашва конкуренти в аптечния бизнес.

Тогава, той призова, ако има такива записи, те да се извадят дори и да не са от този период, за който се отнася обвинението, повдигнато му от прокуратуратаНямам време да се занимавам с тези неща - коментира преди месеци Марешки по повод обвиненията за влияние върху агенцията и инспекторите по контрол. 

Марешки си дава имунитета

Марешки си дава имунитета

Лидерът на "Воля" призова прокуратурата да изкара записи, в които той заплашва

Председателят на петролната и газова асоциация Валентин Златев настоя за законодателните мерки за защита на легалния пазар на горива и санкции срещу нелегалните в бранша. Това стана по време на изслушването в комисията по контрабандата, на която бе обсъждана темата и с нелегалните в сектора.

Трябва да се случи нещо в държавата, настоя Златев. Констатациите, които до момента чул от депутатите, не му харесаха, а именно, че нямало какво да се направи. Секторът недоумява как горивото изчезва. Изчезването на гориво е престъпление според НК, както припомни той. Валентин Златев изтъкна още пред депутатите, че с тези кражби изтичали пари от бюджета.

Борят сивия сектор при горивата с нов закон

Борят сивия сектор при горивата с нов закон

Борбата не е лесна, това са тежки битки, но се надявам да ги спечелим, коментира Теменужка Петкова