Веселин Марешки призова говорителката на Главна прокуратура да направи публични записите, на които се чува как той заплашва конкуренти в аптечния бизнес. Той призова, ако има такива записи, те да се извадят дори и да не са от този период, за който се отнася обвинението, повдигнато му от прокуратурата.

Нямам време да се занимавам с тези неща - коментира Марешки по повод обвиненията са влияние върху агенцията и инспекторите по контрол. По думите му в момента реално има много по-голям конфликт на интереси при негови конкуренти.

Веселин Марешки заяви, че аналогично същото му се случва в търговията с горива. "Мои конкуренти правят същото, в което аз съм обвинен. Подбиват ми цените, за да убият мой бизнес", заяви Марешки.

По отношение на същината на обвиненията, лидерът на "Воля" заяви, че те са безсмислени и не отразяват пазарните условия. "Ако искам аптека, ще си отворя аптека, ако искам да търгувам с горива, ще си отворя бензиностанция", посочи Веселин Марешки.

Той беше категоричен, че ще се откаже от имунитета си на депутат, тъй като е принципен в позициите си. Той припомни, че е инициатор на референдум с искане точно за отпадане на имунитета.

По отношение на репликата си, че не иска съдбата на Мишо Бирата и Ваньо Танов, Веселин Марешки потвърди, че смята, че в момента именно публичността го пази.

Проверки, наказателни аптеки и заплахи – бизнесът на Марешки според прокуратурата

Проверки, наказателни аптеки и заплахи – бизнесът на Марешки според прокуратурата

През 2013 г. са отнети 11 лиценза след намеса на депутата-бизнесмен

Като пример за абсурдността на ситуацията, в която е поставен, той даде съдбата на шефа на ВКС Лозан Панов и бившия министър на правосъдието Христо Иванов, които макар и да не са клиенти на прокуратурата, "ги удрят като мен, за да не могат да направят нещо добро за обществото".

"Ние трябва да се преборим за една нормална България. Прокуратурата да работи в интерес на обществото, а не за определени хора. Хората нямат кой да ги защити", заяви Веселин Марешки.

Допълни Марешки заяви, че е имал срок до месец май да приключи с търговията с горива.
Кой му е поставил срока обаче депутатът отказа да каже именно с аргумент да не го сполети нещо съдбовно.

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Прокуратурата трябва да разпита над 80 лица в цяла България според Арнаудова

Лидерът на "Воля" заяви и че нито една от неговите бензиностанции не е с манипулиран софтуер, но това не се изнася като информация след проверката. По думите му информация се изнася манипулирано и в интерес на определени кръгове. Като пример той посочи данните от проверката за реекспорта на лекарства, където 10 милиона са от неговите аптеки. Това е било заявено, но по никакъв начин не е казано кой изнася останалите 390 милиона от този реекспорт.

Конкретно по този проблем, Веселин Марешки заяви, че смята да предложи създаване на държавна верига от аптеки, която да спре безконтролния реекспорт.