Валентин Димитров-Вальо Топлото се отказа от адвоката си, съобщава "24 часа".

Топлото заяви в Софийски градски съд преди заседание по едно от делата срещу него, че не може да си позволи да плаща хонорара на адвоката си. Заседанието днес е по делото, по което Димитров отговаря за присвояване на близо 6 млн. лв. от столичната "Топлофикация".

"Отказвам се от адвокат Венцислав Дудоленски, тъй като от 2006 г. сметките ми и тези на жена ми са блокирани и нямам с какво да му платя. Моля да ми назначите служебен защитник", заяви пред съда Димитров.

По тази причина делото беше отложено за 30 март, за да не бъде нарушено правото на Димитров на защита. Отговорът на съдия Величка Цанова беше: "Надявам се да не шиканирате умишлено процеса".

Вальо Топлото вече е на свобода

Вальо Топлото вече е на свобода

Излежа тригодишна присъда

Припомняме, на 8 февруари Вальо Топлото излезе от затвора след изтърпяна 3-годишна присъда за корупция.

Това е най-голямото дело срещу Вальо Топлото и е едно от двете висящи срещу него. През 2006 г. започна разследването, но след това документите бяха многократно връщани от съда на прокуратурата. 

Съдът не пусна предсрочно Вальо Топлото

Съдът не пусна предсрочно Вальо Топлото

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд

Обвинението на прокуратурата е, че пари от "Топлофикация" са източвани с купуването на арматурни елементи от фирма "Шибър" на завишени цени или на части, което ги е оскъпявало. Така е бил заобикалян и Закона за обществените поръчки.

Подсъдими заедно с Вальо Топлото са и шефката на "Шибър" - Мая Стоилова и Лина Абланска.