В тричленен състав на Апелативният съд в София реши, че Вальо Топлото не трябва да излиза предсрочно от затвора. Определенито не подлежи на обжалване.

Съдът не пусна предсрочно Вальо Топлото

Съдът не пусна предсрочно Вальо Топлото

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд

Апелативният съд потвърди определението на Софийския градски съд, с което на 5 юли 2017 година беше отказано предсрочното и условно освобождаване от затвора на бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, познат като Вальо Топлото.

Припомняме, Димитров е осъден ефективно на 3 години затвор за безстопанственост.

В края на месец януари делото срещу Димитров за "пране" на 12 млн. лева беше отложено за месец март заради болен съдебен заседател. В началото на месец април тази година делото срещу Вальо Топлото отново беше отложено, този път поради здравословни проблеми на защитника му - адвокат Дудоленски.

Припомняне и че според обвинението по това дело Димитров е "изпрал" близо 12 млн. лева, като не е изплатил около 2 млн. лв. данъци. Парите са открити в сейфове и сметки в българска и австрийска банка. Според прокуратурата с намерените средства са извършвани различни финансови операции. Майката на Валентин Димитров също беше обвинена за неплатени данъци.

По настоящото дело Вальо Топлото беше осъден на 3 години затвор. Към момента той е изтърпял 1 година и 7 месеца от наказанието си. Според тричленния състав на Апелативния съд в София не са налице законови предпоставки за предсрочно освобождаване на Димитров.