Бях въвел допълнителен контрол за всяка изхарчена стотинка. С това уверение бившият изпълнителен директор на "Топлофикация" Валентин Димитров се защити пред Върховния касационен съд (ВКС).

Припомняме, че на втора инстанция Димитров е осъден по две от повдигнатите му обвинения, като основното е безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, за което му е наложено общо наказание „лишаване от свобода" за срок от 3 години. Димитров е лишен и от право да заема ръководна длъжност в държавно предприятие за срок от 3 години и е осъден да заплати в полза на гражданския ищец обезщетение за причинени имуществени вреди.

Той обаче жали присъдата на последна инстанция с мотива, че има много процесуални нарушения, както и незаконност на съдебния състав.

Сигурно всеки подсъдим тук обяснява, че не е виновен, но в случая много доказателства го сочат, увери съдиите бившият топлофикационен шеф. Той се оплака, че апелативните съдии го прекъсвали като давал обяснения, а пък твърденията му не били нито проверени, нито опровергани.

Димитров иска делото му да се върне на втора инстанция за преразглеждане. Дали ВКС обаче ще уважи жалбата, ще стане ясно след месец.