Валентин Димитров-Топлото оттегли пълномощното си от адвокат Лъчезар Таков и поиска да му бъде назначен служебен защитник.

Пред състав на Софийски градски съд бившият шеф на Топлофикация - София обясни, че от последното съдебно заседание на 7 юли до сега между него и защитника му се получавали различия, които прераснали във вражда във връзка с начина по който подсъдимият смята, че трябва да бъде защитаван.

Топлото припомни, че при последното гледане на мярката му за неотклонение той е изтъкнал пред съда част от мотивите, с които и днес поиска нов адвокат. Тогава мярката на подсъдимия Димитров беше променена от парична гаранция в размер на 20 хиляди лева в гаранция от 5 хиляди лева.

На съдебното заседание стана ясно, че Топлото няма пари за адвокат и затова поиска да му бъде назначен служебен защитник от Софийска адвокатска колегия. Той посочи пред съда, че се е свързал с една адвокатска кантора и първоначално адвокатите се съгласили да поемат делото, но в последния момент се отказали. Така Димитров обясни, че не е подготвил защитата си за днешното съдебно заседание.

Пред журналисти Димитров отказа всякакъв коментар. Софийски градски съд отложи делото за 9 декември, за когато трябва да бъде назначен служебен адвокат на Димитров и отново да се призоват свидетелите, които дойдоха на днешното съдебно заседание.