Криминалисти от Плевен и Велико Търново заловили 50-годишния Е.Б., който обрал четирима студенти, съобщиха от МВР.

Около 17.20 часа вчера на тел. 112 позвънил 22-годишен плевенчанин, който, че той и трима негови състуденти били заплашени с пистолет от непознат и обрани.

Четиримата младежи пътували с лек автомобил „Фолксваген Пасат" от Свищов за Плевен. На разклона за Белене, след многократни светлинни сигнали, те били спрени от шофьор на „Фиат Брава". Непознатият внезапно извадил пистолет, заплашил пътниците, принудил ги да извадят наличните си пари - 80 лева, грабнал сумата и побързал да се оттегли в посока Свищов с колата си.

Сигналът веднага бил предаден на полицията в Свищов и час по-късно мъжът е задържан. Справка в регистрите показва, че той е криминално проявен и осъждан, има 13 криминални регистрации - за средна телесна повреда, за обсебване, за кражби, за грабеж, за управление на МПС след употреба на алкохол.  Постоянният му адрес е във Варна, но той живеел в беленското село Татари.

При претърсване на автомобила му са открити пистолет „Макаров" със заличен сериен номер, пълнител и 7 патрона за него, 4 дебитни и кредитни карти, 23 банкноти с номинал от 200 евро и 400 щатски долара. Последвало претърсване и в дома, който обитавал, откъдето са иззети газов пистолет и 22 патрона за него, както и патрон калибър 7.65 мм.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор, работата по документирането му продължава.