Тази сутрин бе извършен въоръжен грабеж в центъра на Благоевград. Това съобщи БГНЕС. Нападението е извършено на площад "Македония" в града около 6.30 часа, спрямо трезора на фирмата, която държи инкасо дейността.

В грабежа са участвали трима души.

При стрелбата бе ранен един от охранителите. Той е на 52 години, бил прострелян в областта на таза и е с голяма кръвозагуба. По-късно стана ясно, че заради състоянието му бе преместен от благоевградската болница във ВМА. 

Нападението е извършено срещу инкасо автомобил, който излизал или влизал в гараж на площад "Македония" в града.

Към момента не е ясно каква сума пари е открадната, нито какво е състоянието на пострадалия. Неофициално БНТ съобщава за "три торби с пари".

Впоследствие от Окръжната прокуратура в Благоевград започнаха разследване по случая.

Извършителите на деянието се издирват.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, провеждат се разпити на свидетели и се изясняват всички факти и обстоятелства по случая.

Припомняме, през март отново беше обран инкасо автомобил - този път във Враца. Тогава обирджиите задигнаха между 300 и 400 000 лева.

Грабеж на инкасо автомобил в София
Обновена

Грабеж на инкасо автомобил в София

Задигнатата сума не се съобщава, но е "сериозна"

През юли мъж задигна над 12 000 лева от инкасо автомобил в Кюстендилско, но впоследствие бе заловен.

Неразрешени обаче останаха други подобни случаи.

През пролетта на 2021 г. в близост до АМ "Струма", област Перник, въоръжени мъже откраднаха близо 500 000 лева от инкасо автомобил. Преди това - през декември 2020 г., отново беше извършен обир на инкасо автомобил в Перник, като тогава изчезналата сума бе 1 милион лева. И двата случая не бяха разкрити.

Отмъкнаха инкасо автомобил с поне 300 000 лв. във Враца

Отмъкнаха инкасо автомобил с поне 300 000 лв. във Враца

Полицията е уведомена поне половин час по-късно