Въоръжени и маскирани са атакували инкасо автомобил, който пренасял пари от заведение, в близост до автомагистрала "Струма". По първоначални данни инцидентът е станал тази сутрин към 10.05 ч., съобщи Нова телевизия.

Откраднатата сума е между 400 000 и 500 000 лева по първоначални данни. Парите са били от ресторант за бързо хранене. Нападателите са били в две коли, вероятно с крадени номера, като предварително са чакали на мястото край магистрала "Струма" инкасото да спре.

Грабежът на инкасо автомобил в Перник не бил извършен от вътрешен човек

Грабежът на инкасо автомобил в Перник не бил извършен от вътрешен човек

Охранителната компания е възстановила инкасираните суми на клиентите си

Районът е блокиран от полицията, експерти извършват оглед на място. Предстои уточняване на откраднатата сума. Започнали са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, които се осъществяват под надзора на Окръжната прокуратура в Перник.

По-късно БНТ цитира комисар Попов, според когото това е професионално извършено престъпление. Разследва се въоръжен грабеж в особено големи размери.

Нападателите са четирима човека, които са се оттеглили с друг автомобил. Упражнено е насилие върху единия от охранителите.

Обирът е станал на бензиностанция от голяма верига.

Това е вторият обир на инкасо автомобил в Перник. През декември друг инкасо автомобил бе нападнат в града, а по-късно колата на обирджиите бе открита на автомагистрала "Струма". Извършителите все още не са задържани, а открадната сума бе в размер на 1 милион лева.