Варненската районна прокуратура ръководи досъдебно производство за нанесена телесна повреда на сирийско момче, съобщиха от държавното обвинение.

Побоят над 14-годишния ученик е станал в училище "Никола Вапцаров" на 14 декември 2017 г. Петокласникът е от Сирия. Семейството му, в което има шест деца, е с хуманитарен статут на чужденци.

Маскирани пребиха дете в училищен двор

Маскирани пребиха дете в училищен двор

Инцидентът е станал във Варна

Тогава след приключване на първата смяна петокласникът излязъл да играе футбол със свои съученици. Играта им наблюдавали две момчета, които започнали да викат пострадалия да отиде при тях. Сирийското момче отказало да разговаря.

Тогава двете момчета започнали да го бутат, спънали го и го ударили. Едното момче ударило петокласника в лицето и му е счупило носа. Сирийското момче вече е оперирано. Работата по случая продължава.

Пребитият ученик във Варна най-вероятно познава нападателите си
Обновена

Пребитият ученик във Варна най-вероятно познава нападателите си

Полицията преглежда записите от камерите в училището

Първоначалната информация беше, че маскирани са нападнали детето в училищния двор. Според директорката на училището, произхода на детето няма нищо общо с нападението му.

Момчето е пристигнало в България през месец март тази година. Детето идва от град Алепо, Сирия и е под хуманитарна закрила. Бащата на детето е починал тази пролет.