Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу бизнесмена Веселин Марешки, обвинен в изнудване и нанасяне на лека телесна повреда на Асен Миланов - наемател на пицария във Варна, предаде БНТ.
По желание на защитатa на аптекарския бос делото се гледа по съкратената съдебна процедура, което означава, че няма да бъдат изслушани всички 70 свидетели, а само 15 от тях.

Според прокуратурата Марешки е изнудвал Асен Миланов в продължение на месец. Същото обвинение е повдигнато и срещу Красимира Колева - бивш съсобственик на пицарията. Двамата са поискали от Миланов 10 хиляди лева и са повредили част от имуществото му. Според обвинението Марешки е дал 25 000 лева на бившия полицай Веселин Жеков, за да окаже натиск върху собственика на пицарията.

„Надявам се единствено на справедлив процес. В момента се виждат противоречията, които имат, нямат нито едно доказателство срещу мен. Ясно е, че не съм човек, който ще се занимава с изнудване за 5 хиляди лева." - коментира Марешки.

Веселин Марешки е обвинен и за нанасянето на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, който се е опитал да защити наемателя на пицарията.

От своя страна Костадинов заяви, че се надява Марешки да си получи заслуженото според закона.

„Надявам се да мине бързо и се надявам Марешки да си получи заслуженото според закона. Рекет, изнудване, хулиганство, нападение. Всичко това, за което има десетки свидетели. Повече от 60 души са свидетели на това, което се е случило." - увери Костадинов.

По обвинението за изнудване законът предвижда от 5 до 15 години затвор, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на половината имущество.