Върховният административен съд отхвърли иска на Славчо Атанасов за касиране на изборите в Пловдив и така на практика отряза всяка негова възможност да се върне в общината в близките четири години.

Бившият кмет загуби от Иван Тотев само с 2 338 гласа и оспори изборните резултати, като се позова на списък с имена за купуване на гласове в „Столипиново" и разминавания в изборната документация, припомня радио Пловдив.

Непосредствено след втория тур на вота от партията му ВМРО-НИЕ поискаха и ръчно броене на бюлетините, но Пловдивският административен съд отхвърли иска.

Магистратите постановиха, че нарушенията, посочени от Славчо Атанасов, в основната си част са недоказани или несъществени и не могат да променят резултата от вота. Позицията на пловдивските магистрати е потвърдена и от Върховния административен съд, чието решение е окончателно.

Попитан как ще коментира съдебното решение, Славчо Атанасов отговори, че не е изненадан и че е очаквал подобно съдебно решение, но е обжалвал заради избирателите и хората, които са гласували за него.

„Една голяма част от съдиите за жалост се превърнаха в обслужващ персонал на това правителство", коментира още бившият пловдивски кмет. Според него в сегашната политическа ситуация няма съдебен състав в България, който да има смелостта да анулира изборите в Пловдив, защото това на практика ще означава и сваляне на правителството.