Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът Венцислав Катинов се срещнаха днес с ръководни служители на видинската полиция.

Старши комисар Петър Коцин - директор на ОДМВР-Видин, представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и резултатите от предприетите действия на служителите на реда за предотвратяване на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите.

Министърът подчерта необходимостта от активна превенция по линия на цялата полицейска дейност - борба с конвенционална престъпност, наркоразпространение, домашно насилие, междусъседски конфликти.

Демерджиев не е изненадан, а цената на един глас достига 150 лв.

Демерджиев не е изненадан, а цената на един глас достига 150 лв.

Няма данни за плащания с криптовалута

Вътрешният министър и заместник-министър Катинов посетиха центъра за видеонаблюдение на мостовото съоръжение при Видин - Калафат. При инспекцията на ГКПП "Дунав мост-2" те се запознаха със спецификата на работата на място и разговаряха с дежурните български и румънски гранични полицаи.

Контролно-пропускателният пункт работи на пълен капацитет, но трафикът остава интензивен, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев - директор на РДГП-Русе и уточни, че за денонощие през пункта в посока Румъния преминават по около 1400 автомобила. "

Абсюлютно неприемливо е струпването на километрична опашка от товарни автомобили", категоричен бе министърът и посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за постигане на трайно решение на въпроса.

В търсене на работещо решение за облекчаване на тежкотоварния трафик министър Демерджиев и областният управител обходиха два близки терена, които в краткосрочен план могат да бъдат използвани за обособяване на паркинги и облекчаване на движението на тежки автомобили.

На последвалата работна среща в областната администрация министърът и областният управител коментираха текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка за предстоящите избори и конкретни действия за решаване на въпроса с тежкотоварния трафик на ГКПП "Дунав мост-2".