Мъж е застрелял съпругата и дъщеря си с огнестрелно оръжие в пазарджишкото село Черногорово. Сигнал за стрелба в къщата на семейството е подаден на тел. 112 днес.

След двойното убийство мъжът се е самоубил. Той и жена му били на 71 години, а дъщеря им - на 45. В телата на двете жени са установени по две огнестрелни рани, а мъжът е бил с една- в областта на слепоочието.

По-късно през деня прокуратурата обяви на брифинг, че мъжът е имал разрешително за огнестрелни оръжия, като е притежавал един пистолет и две ловни пушки. Причината- бил ловец. Мъжът не е попадал в полезрението на полицията.

Предстои да се прецизира вида на използваното оръжие за престъпленията.

Проведени са разпити на очевидци, съседи, както и на кмета на селото. Данните са, че се касае за битов, семеен скандал по "банален повод", уточниха от прокуратурата. Предстои да бъдат проведени още разпити, след което ще станат ясни и подробностите.

Установено е още, че дъщерята е пребивавала от дълги години в чужбина и най-вероятно се е върнала в България временно, за почивка.

Под надзора на Окръжна прокуратура - Пазарджик се извършва активно разследване за извършеното двойно убийство с последвало самоубийство.

Осъдиха на 20 години затвор мъж, пребил до смърт жена си в Габрово

Осъдиха на 20 години затвор мъж, пребил до смърт жена си в Габрово

Престъплението е извършено в условията на домашно насилие