Докога законът ще защитава тези, които го нарушават, пита премиера Бойко Борисов сестра на убит в катастрофа млад мъж. По зла ирония, когато настоящият премиер е бил главен секретар, починалият младеж се е снимал с него.

Преди месец автомобилът на порастналото вече момче Ники Терзиев е пометен от кола, която се е движела с над 220 км/ч по магистрала "Хемус" до Варна. Шофьорът, предизвикал катастрофата, има и предишни провинения. Въпреки това, все още е на свобода.

От Дарик цитират писмото на сестрата на загиналото момче.

"Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане, като порасне и той отговори: "футболист". Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат", разказва сестрата диалога от преди години.

"Ники беше убит преди месец, след като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението.
На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол,", предполага сестрата на жертвата.

Оказва се, че шофьорът, причинил катастрофата, в която е загинал младия мъж, преди години е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла. Наскоро му е била върната и книжката.

"Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна - лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23 години. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават?", пита сестрата на загиналия млад мъж.

"Докога подобно безразсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт: "по непредпазливост"? Снимката е правена, когато бяхте главен секретар на МВР и думите ви бяха "Ние ги хващаме - те ги пускат". Сега вече даже не ги и хващате!", пише сестрата на убитото момче.

"Niki Terziev бе достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир!?", завършва писмото си неговата сестра Боряна.