Главният прокурор Борис Велчев ще трябва да внесе предложение за увеличаване на щата на Районната прокуратура в Царево и да посочи заместник на и.д. ръководителят й - Катя Евтимова.

Това решение е взел ВСС днес, предаде БиТиВи.

В Районната прокуратура в Царево освен Евтимова работят още двама души - един прокурор и досегашният председател с изтекли два мандата, който е бил бивш юрист консулт на предишния кмет на Приморско, и който е отказал пред ВСС да заеме длъжността ръководител на прокуратурата.

ВСС е получил писмо от Катя Евтимова, в което тя е изложила своите съображения по случая. На предишно свое заседание ВСС избра Евтимова за ръководител на районната прокуратура в Царево, въпреки че името й беше замесено в скандала с имотите на магистратите по Черноморието.

Няма никакъв проблем, има възможност да се намери чисто административно решение на въпроса, коментира преди заседанието на съвета министърът на правосъдието Маргарита Попова.

Според министър Попова временно може да бъде командирован прокурор до Царево, който да замести Евтимова.

Припомняме, министърът на правосъдието Маргарита Попова поиска Висшия съдебен съвет да преразгледа решението си за избиране на Катя Евтимова за изпълняващ функциите районен прокурор на Царево.