Британското правителство подарява полицейска техника в подкрепа на борбата с организираната престъпност в България. Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания има близко сътрудничество с българските си партньори и има удоволствието да предостави ново техническо оборудване. Това дарение ще осигури на българските правоприлагащи органи възможност да бъдат по-ефективни в борбата с организираната престъпност.

Британските правоприлагащи служби имат дългогодишно и продуктивно сътрудничество с българските си колеги. Тези взаимоотношения са в основата на сегашната съвместна оперативна дейност срещу общата заплаха от организираната престъпност. Пример за скорошни успехи и ефективно сътрудничество са операция срещу организирана престъпна група, занимаваща се с нелегална миграция в Европа, както и разбиването на международен канал за производство на фалшиви цигари.

Борисов се закани да гони контрабандистите и до Великобритания

Борисов се закани да гони контрабандистите и до Великобритания

Валентин Радев иска да обясни на всички посланици как се справяме с каналите за чувствителни стоки, не само на хора

"Силата на сътрудничеството между България и Великобритания в сферата на правоприлагането е ключов елемент в общата борба срещу организираната престъпност. Тази техника ще подобри оперативното сътрудничество и е знак за нашето желание да продължаваме да работим заедно", коментира посланикът на Велокобритания у нас Ема Хопкинс. 

"Организираната престъпност заплашва националната сигурност и на България, и на Обединеното кралство, тъй като престъпленията не зачитат държавните граници. Близките взаимоотношения между полицейските служби са от голямо значение и са необходими в борбата с организираната престъпност", допълва посланик Хопкинс.

Посланик Ема Хопкинс е домакин на събитие, отбелязващо засилването на двустранните отношения между Великобритания и България в сферата на правоприлагането. Участници в събитието са председателят на ДАНС Димитър Георгиев, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и председателят на ДАТО Цветан Китов.