Нашите служби работят много добре с Великобритания срещу контрабандата на цигари. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното заседание в Министерския съвет във връзка със срещата си с посланика на Великобритания в България Ема Хопкинс. Посланикът също е отправил благодарност за ползотворната работа с българските служби.

"Когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България и най-високите във Великобритания, се оказах прав", каза още премиерът Борисов и припомни, че през месец март беше разбита фабрика в Ирландия, която е произвеждала цигари за 200 млн. паунда и в която са участвали и българи.

колкото повече ги притискахме да изнасят от тук фабриките, толкова повече изнасяха и ноу-хау-то, което имат работниците - тесните специалисти, и правят фабриките там. Но ние си продължаваме след тях, докато ги хванем във Великобритания", коментира министър-председателят.

"Обсъдихме сътрудничество между специалните служби на Великобритания и България с премиера Бойко Борисов. През последната една година имахме редица съвместни операции с българските служби срещу трафика на цигари и чувствителни стоки. В следствие на тези операции са спестени няколко милиона паунда за Великобрирания. Надявам се сътрудничеството между нашите служби да продължи и след Брекзит", обясни посланик Хопкинс.

Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че до края на месеца МВР ще се срещне с всички посланици. Приоритет са тези, от чиито държави идват повече туристи на нашето Черноморие. Допълни, че главно може да им бъде дадена информация как ще се опазвано Черноморието.

На всички посланици, Радев смята да обясни и да каже истината как България се справя с опазването на най-чувствителната граница между Турция и България, "как ние се справяме с прекъсването на каналите за чувствителни стоки, не само на хора".