Софийска градска прокуратура (СГП) постигна 7–годишна присъда за контрабанда на кокаин за 627 хиляди лева, след като Бетси Антекера се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение. Жената е отведена в Сливенския затвор.

На 10 май 2015 г., с полет от град Сао Пауло, Бразилия, венецуелската гражданка пристигнала на летище София. Митнически служители извършили проверка на Бетси Антекера и на багажа, който тя носела. Когато отворили куфара на обвиняемата, им направило впечатление, че в него има голям брой зарядни устройства за мобилни телефони, рулон–дезодоранти и пасти за зъби.

След като проверили тези вещи с рентген се видяло, че всички те са силно уплътнени отвътре. По тази причина бил направен полеви тест, който дал положителна реакция за наличие на наркотици. Незабавно започнало досъдебно производство, а Бетси Антекера била задържана.

Установено е, че в багажа си венецуелката пренасяла близо 2 килограма и 400 грама чист кокаин на стойност 627 000 хиляди лева. Наркотикът бил разпределен и скрит на 29 места в куфара на обвиняемата.

Бетси Антекера вече е приведена в затвора на град Сливен, където следва да излежи 7–годишната си присъда при първоначален "Строг режим".