МВР би могло да повлияе на изборния резултат. Това заяви в ефира на БиТиВи бившият министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

Според него има значение политиката срещу контролирания вот, провеждана от МВР, особено при ниска избирателна активност. В такава електорална ситуация противодействието е решаващо значение за изборния резултат, подчерта той. По думите му противодействието срещу купения и контролирания вот трябва да се осъществява в седмиците и месеците преди изборите.

Вучков отбеляза, че е важно да има ефективни наказателни производства. Бившият министър поясни, че ако търговците на гласове знаят, че има осъдени за това деяние, ще се замислят дали да го правят.

Той посочи, че като се разгледат резултатите от конкретни избирателни секции, ще си проличи дали е имало действия срещу купения вот. Ако избуи електоралната любов към едно лице или партия, особено в бедните района, значи е имало купуване на гласове, поясни Вучков.

Според него Калин Стоянов е допуснал няколко големи грешки, в периода си като вътрешен министър. Вучков е категоричен, че стимулирането на полицейски протести, насочени към това той да запази поста си, е недопустимо. По думите му не е работа на МВР да определят кой да е вътрешен министър. Той добави, че негативно се е отразило и излизането на Стоянов пред президентството с вдигнат юмрук.

Атанас Илков даде заявка за борба с купения вот

Атанас Илков даде заявка за борба с купения вот

Основен приоритет на МВР