По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната касационна прокуратура - ВКП взе на специален надзор делото за убития на 5 януари в Солун българин Тоско Бозаджийски, съобщава прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано на 21 януари с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб "Ботев - Пловдив", за това, че на територията на Гърция в Солун умишлено е убит български гражданин.

С постановление на главния прокурор, разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

На среща в Министерски съвет на 20 януари, премиерът Бойко Борисов и бащата на убития, Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на Република България.

Борисов поиска цялата инфомация за разследването на убийството на футболния фен в Солун

Борисов поиска цялата инфомация за разследването на убийството на футболния фен в Солун

Той се срещна с фенове на "Ботев" (Пловдив)

На специален надзор е и делото за извършеното на 11 ябуари в с. Галиче убийството на 18-годишната Андреа.

На проведена в понеделник, 20 януари, среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор се ангажира и впоследствие издава заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството, допълва прокуратурата.

След убийството в Галиче отменят задължителна редукция на присъда за малолетни

След убийството в Галиче отменят задължителна редукция на присъда за малолетни

Бащата на убитото момиче от Галиче Асен Руменов се срещна с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев