Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева е разпоредила пълен опис на делата на уволнената Мирослава Тодорова, съобщиха от съда.

Периодът ще обхване времето от встъпването на съдия Тодорова на работа в градския съд до връчването на решението на Висшия съдебен съвет за уволнение.
Завеждащите наказателно, досъдебно и секретно деловодство ще установяват съответствието между делата, намиращи се в съдия Тодорова и тези, които й се водят на доклад по описаните книги, информират от съда.

След това делата ще бъдат докладвани на председателя на Наказателно отделение. Ще бъдат предприети действия за разглеждането и преразпределението им.

Припомняме, петчленен състав на Върховния административен съд отказа да спре уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.
Това означава, че водените от нея близо 40 дела ще започнат отначало, включително и такива, които са наблюдавани от Европейската комисия. Тодорова бе уволнена от ВСС заради забавени дела в навечерието на евродоклада.