Властта и клуб "Традиция" се разбраха за оръжията.

Главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, както и вътрешният министър Младен Маринов се срещнаха с ръководството на клуба по повод иззетите оръжия. Нашата институция счита дружество "Традиция" за родолюбива, патриотична организация, чиято дейност може да заслужава само подкрепа и уважение, заяви обвинител номер едно.

Прокуратурата подкрепяла подобни патриотични инициативи. Ако оръжията отговарят на разпоредбите на закона, те незабавно ще им бъдат върнати.

Патриотична организация притеснена, че им отнемат пушките за възстановки

Патриотична организация притеснена, че им отнемат пушките за възстановки

Според любителите на възстановките това е поръчково

Представителите на дружеството са били категорични, ще ако някой е нарушил закона, трябва да понесе отговорността си и в това отношение са на едно мнение с държавната власт.

Всички сме на една и съща страна, категоричен бе Цацаров. Вътрешният министър Младен Маринов е съгласен с него.

Иззетите оръжия са в рамките на международната операция "Пандора" за трафик на културни ценности. Тази операция не е насочена към дружество "Традиция", поясни силовият министър. Работело се е по конкретни сигнали. Маринов се надява до края на седмицата експертизите на оръжията да са готови и те да им бъдат върнати.

Председателят на "Традиция" Огнян Маринов е доволен от разговорите. Първоначално от дружеството изпитали потрес. Помислили си, ще акцията е срещу тях. Надявам се в скоро време да си стиснем ръцете, пожела той.