Спешна полицейска профилактика на гетата искат от ВМРО за област Стара Загора и след вчерашния случай в Гълъбово, при който полицейски патрул беше нападнат при опит да прекрати шумно празненство в циганската махала.

От партията напомнят за своя идея за сформиране на доброволна гражданска подкрепа с цел възстановяване на обществения ред и предотвратяване на повторни инциденти и съобщават, че одобряват действията на полицията в старозагорския град. Такава позиция ВМРО зае и при сходен конфликт в Ботевград през юни, при който полицаи бяха обвинени в превишаване на правата си при проверка на сигнал за силна музика в ромския квартал.

Цигани с брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово
Обновена

Цигани с брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово

Жандармерия е обградила града

Партията постави едноседмичен срок на шефа на МВР в Стара Загора, през който той трябва да предостави информация за вида и броя на криминалните елементи в единадесетте цигански махали в Старозагорско, за приложените мерки при последните подобни случаи в Казанлък, Енина и Гълъбово, както и за превантивните действия, които ще бъдат предприети.

От ВМРО припомнят, че на тях се дължат усилията на управляващата коалиция за увеличаване на броя на полицаите в малките населени места и отново настояват за въвеждане на промени в Наказателно-процесуалния кодекс за премахване на "съкратените производства", които позволяват намаляването на присъдата с една трета. Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки заявява, че за най-тежките престъпления е оправдано и прилагането на смъртно наказание. В неделя в 16 ч. той ще направи приемна срещу циганските своеволия в близост до квартал "Изток" в Казанлък.