Кирил Рашков-младши ще обжалва присъдата си от 8 месеца затвор пред Пловдивския окръжен съд.
припомням, внукът на цар Киро беше обвинен, че на 23 септември 2011 година в село Катуница е отправил закана за убийство към вуйчото на убитият Ангел - Веселин Христов.

При определяне на присъдата Асеновградският съд не се произнесе с мотиви. Адвокатът на Веселин Христов - Стефка Караджова, поиска от съда максимална присъда за внукът на цар Киро от 5 години.

Адвокатът на Рашков - Даниел Ангелов, поиска минимална условна присъда от 2 години и 8 месеца. Той изтъкна факта, че Рашков младши не е осъждан, и е признал вината си по обвинителния акт.

Делото ще се гледа на 2 февруари. Адвокат Стефка Караджова също ще обжалва решението на съда.

Припомняме срещу Кирил Рашков-младши бе образувано досъдебно производство на 3 октомври. Преди това той бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, но по-късно се предаде. Миналата седмица 28-годишният Кирил Рашков поиска делото срещу него да се гледа по бързото производство, което магистратите не могат да откажат.

Затова при постановяването на осъдителна присъда, съдът е задължен да намали определеното наказание с една трета. Според Наказателния кодекс, за закана за убийство се предвиждат до 6 години затвор.

До дни трябва да бъде насрочено и делото срещу Симеон Йосифов - шофьорът, прегазил и убил 19-годишният Ангел Петров на 23 септември в Катуница. Същата вечер Кирил Рашков-младши  е отправил заплахите на Веселин Христов. Той е размахвал сабя с дължина 60 см.