Служба "Военно разузнаване" сезира прокуратурата, ДАНС и ГДБОП след изказване на депутата от ПП-ДБ Стоян Михалев в сутрешния блок на БНТ.

Уточняваме, че Михалев определи директора на "Военно разузнаване" като "абсолютен провал" и го обвини, че се занимава с политически репресии. Бригаден генерал Венелин Венев работи тясно с проруската партия "Възраждане", твърди още депутатът от ПП-ДБ. По думите му по време на предизборната кампания българските служи са били употребени в политическо разчистване на сметки.

В тази връзка Службата ще сезира компетентните органи за изясняване на случая и предоставяне на възможност на г-н Михалев да изложи сведенията си за направените твърдения по надлежния ред, с цел предприемане на необходимите мерки.

При последния подобен случай на нападки срещу военното разузнаване беше предоставена възможност да се обективират публично направените обвинения в писмен вид, припомнят от Службата. Впоследствие ясна теза не беше формулирана пред Прокуратурата, поради което нямаше основания за последващи действия от страна на компетентните органи.

От Служба "Военно разузнаване" са категорични, че няма да позволят посегателства върху авторитета на институцията и ще противодействат на опитите за саботиране на дейността й, които се извършват в условията на изключително напрегната и динамична обстановка.

"Военно разузнаване" обвини Атанас Атанасов в уронване на престиж

"Военно разузнаване" обвини Атанас Атанасов в уронване на престиж

Атанасов твърди, че е разработван от военното разузнаване заради исканите от него реформи в службите