Трафикът на входа на София от магистрала "Тракия" е по-малък от очаквания, съобщиха от вътрешното ведомство пред БНР.

Няма напрежение на пропускателните пунктове. Проверките вървят бързо. Връщат шофьорите, които нямат основателни причини за влизане в столицата.

Връщани са предимно хора без служебни бележки за това, че работят в София. Според полицаи това са граждани, декларирали преди дни при излизането си от града, че по неотложна работа им се налага да отидат в провинцията

Борисов чертае спешен план за връщането на тарикатите в София

Борисов чертае спешен план за връщането на тарикатите в София

На среща в МС с оперативния щаб и вътрешния министър Маринов

Сега се връщат с обяснението, че утре са на работа, но нямат документ, с който да докажат това. Дори след пререкания с проверяващите ги представители на реда, те не са допускани да влязат в София.

Право да влязат в столицата имат единствено представилите коректно попълнена декларация за пътуване и служебна бележка. В нея задължително вече трябва да се посочва и телефонен номер на работодателя, за да могат властите да извършват проверка на предоставените данни.

В 18:00 часа започна вторият за деня времеви прозорец за влизане на автомобили в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили ще бъдат пропускани до 20:00 часа, след проверка от полицаите на място.

Дошлите на пропускателните пунктове преди 18:00 часа автомобили бяха отклонявани от полицията в отбивка, която води към Равно поле.

Не малко превозни средства бяха върнати от проверяващите полицаи.

Борисов за мерките: Има заповед... точка по въпроса!

Борисов за мерките: Има заповед... точка по въпроса!

Задачата ми е да ви опазя живи...