Всеки шести мъж у нас е склонен да използва хапчета за стимулиране на ерекцията, най-вече в напреднала възраст, когато се притеснява как ще се представи пред партньорката и в случай на здравословни проблеми.

Това показва проучване на „Маркет тест", цитирано от health.bg.   

Резултатите от изследването показват, че всеки пети българин между 40 и 60 години е имал проблем с ерекцията, но мъжете трудно признават това. Най-често те си обясняват невъзможността да получат ерекция със стреса или преумората.

Изискванията на българските мъже при избор на стимуланти са те да не вредят на здравето, ефектът от действието им да се проявява до 10-15 минути след приема и да продължава от 3 до 6 часа.

Малка част от анкетираните имат екстремни очаквания за действието на подобни медикаменти. Нежеланието да се приемат стимуланти с по-продължително действие (например 24 или 36 часа) е продиктувано от  опасения, че не са безвредни за здравето, и от практическата невъзможност да се прави секс толкова дълго.

Жените също са предпазливи по отношение на влиянието на сексуалните стимуланти върху здравето - 53 на сто не биха препоръчали на партньора си хапче с дълготрайно действие, защото според тях то има вредни ефекти. Само 18 процента от жените биха предпочели медикамент с 36-часов ефект, а сред мъжете такава готовност са заявили 14 на сто.