Представляващият Висшия съдебен съвет - Боян Магдалинчев отправи покана до президента Румен Радев за спешна среща във връзка с междуинституционалния диалог между властите и по повод ескалиращите обществени реакции, и натиска върху съдебната власт, съобщават от ВСС. 

В писмото е посочено, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, руши не само доверието в съда и прокуратурата, но и държавността.

Уточнено е, че Висшият съдебен съвет, като конституционно установен орган, е призван да представлява съдебната власт, да осигурява и отстоява нейната независимост, както и че това е постижимо, когато институциите поддържат конструктивен диалог и взаимно доверие.

В писмото е изразено очакване президентът да приеме отправената покана и срещата да бъде проведена възможно най-скоро, в името на стабилността и доверието между властите.

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста

От нас зависи да изпъдим мафията от изпълнителната власт

Припомняме, че вчера излезе на протеста пред президенството и изрази възмущението си от управлението. Преди това през деня прокурори влязоха в президенството. Претърсени бяха два обекта - кабинети на съветник и на секретар на президента.

Днес на брифинг главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата няма да се огъне на безпрецедентния политико-партизантски натиск.