Тази нощ в Сапарева баня е взривен банкомат, сигналът в полицията е постъпил към 3.30 ч. Незабавно към местопроизшествието са насочени полицейски екипи от РУ Дупница и ОДМВР Кюстендил.

Работата по установяване на факти и обстоятелства, свързани с инцидента, и извършителите продължава на територията на Кюстендилска и Пернишка област, участват полицейски служители и служители на жандармерията и СОБТ, уведомена е прокуратурата.

Обирджиите още не са хванати и се крият в гора около село Боснек, съобщава НоваТВ. Извършва се спецакция на МВР и барети под личното ръководство на главния секретар Младен Маринов. Намерен е джипа на обирджиите и парите от обира.

В сряда банкомат бе взривен в София на улица "Велчо Атанасов" в квартал "Редута". Крадците са успели да вземат 60 000 лева.

Взривиха банкомат в София
Обновена

Взривиха банкомат в София

Откраднати са 60 000 лв.

Това е поредният взривен банкомат у нас. Припомняме, че скоро бяха обрани банкомати в столичните кв. "Банкя", кв. "Левски" и в с. Баня.

Преди десет дни вътрешният министър Валентин Радев отчете общо 5 разбити банкомата от началото на годината.

Случаите нямат общо един с друг, според вътрешния министър. Групите, според него, не са организирани, а са спорадични. Припомняме, обратна теза изказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова при предишен случай на разбит банкомат.