Граничари от Брегово задържаха 52 чужди граждани в два микробуса близо до българо-сръбската граница, съобщи МВР.

Снощи, към 23:00 часа, граничен патрул видял в землището на село Градец два товарни микробуса - "Рено Мастер" и "Мерцедес Спринтер", движещи се към границата.

Шофьорите се опитали да попречат на проверката. Те слезли от автомобилите и побягнали към близката гориста местност. Задържан е шофьорът на реното, 42-годишен български гражданин. В товарния отсек на автомобила му са открити 29 чужди граждани.

Мерцедесът се оказал със заключена товарна част. Отвътре се чували гласове на хора. Граничните полицаи разбили ключалката и от микробуса излезли още 23 чужденци. По първоначални данни, чуждите граждани в двата автомобила са от Афганистан и Пакистан. Те са задържани в Граничното управление в Брегово заедно с единия от шофьорите, а другият се издирва. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура във Видин.

Общо 125 чужденци през последното денонощие са задържани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница само от граничните полицаи от ГПУ - Брегово.