Зам.-главният прокурор Иван Гешев не пожела да коментира дали министърът на културата Боил Банов е бил рекетиран от Ангел Ангелов.

"Това за вас е новина, а за мен - не. Имаме мнение, но не искам да го споделя с вас", отсече зам.-главният прокурор.

Иван Гешев потвърди, че вчера следобед е бил депозиран сигналът на БСП за "Ало, Банов съм", подписан от лидера на партията Корнелия Нинова. 
Припомняме, сигналът на червения депутат Елена Йончева е за аудиозапис, който уличава министъра на културата Боил Банов в корупционна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото.

Йончева изпрати "Ало, Банов съм" до ОЛАФ
Обновена

Йончева изпрати "Ало, Банов съм" до ОЛАФ

"Ало, Ваньо" се развил в "Ало, Банов съм" - модела на работа на "Борисов" 3

"Изложена е фактическа обстановка в рамките на 4-5 страници и флашка с аудио запис, който циркулира в медиите", коментира Гешев.

Той обясни, че по всички случаи се работи по един и същи начин - снемат се обяснения от много хора, приобщават са огромен обем от данни и се очаква да се направи експертна справка на записа от флашката.

Той обеща, че ще бъде дадено изявление пред медиите, след като се направи експертната справка.

Запитан какво се случва със спецакцията в ТЕЛК-овете в страната, Гешев заяви, че се надява след 15 февруари да се обобщи цялата информация по всички подобни случаи.

Гешев с усещането за цели села с ТЕЛК

Гешев с усещането за цели села с ТЕЛК

Разпитане са над 200 души