Отвличането е сериозно изпитание за похитения и за неговите близки. Отвличането е тероризъм. Това заяви в ефира на Нова телевизия бизнесменът Киро Киров, който преди години бе отвлечен, във връзка с изчезналия 25-годишен син на софийски бизнесмен.

Сред водещите версии на полицията е, че младежът е отвлечен. Киров се надява тази версия да не се окаже вярна. По думите му отвличането е тероризъм и сериозно изпитание за похитения и неговите близки.

Той посъветва близките на младежа да се обърнат към полицията и да следват съветите им. Киров каза, че когато преговорите са паралелни и полицията участва и знае точно какво изискват похитителите, те могат да помогнат в комуникацията.

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен
Обновена

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен

Една от версиите, по които се работи е отвличане

Киров сподели, че при неговото отвличане, контакт с близките е бил потърсен след 2 дни. Тогава синът му се е свързал с полицията и те са били с него денонощно.

"Ако човек не запази самообладание и не вярва, че всичко ще има щастлив край, може да се стигне до много тежки психически проблеми", допълни Киров. Според Киров ръководителят на "Наглите" не е сред задържаните и осъдени.

Парите, които са били дадени като откуп, за да бъде Киров освободен, още не са намерени.