Двама от бандата на "Наглите" излизат на свобода. Три години след окончателните присъди Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца излизат на свобода.

Прокуратурата скочи срещу освобождаването на "Наглите"

Прокуратурата скочи срещу освобождаването на "Наглите"

МВР ще следи дали двамата са се превъзпитали, обяви главсекът

Припомняме, полицейска операция на МВР под кодово название "Наглите" беше проведена през декември 2009 г. на територията на София. Целта на акцията беше задържането на групата, ангажирана с отвличания през последните две години.

По-късно съдът обвини Любомир Димитров-Гребеца и в убийство. Той беше обвинен за убийството на двама от групата - Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов.

Свидетели се отказват от показанията си срещу Гребеца

Свидетели се отказват от показанията си срещу Гребеца

Единият опитал да се изкара луд

Причината двамата да бъдат пуснати е, че за въпросния период в затвора двамата се превъзпитали и "стопили" присъдите си с труд и добро поведение. След като администрацията на затвора предложи те да бъдат условно освободени предсрочно, съдът одобри това.

Според бизнесмена Киро Киров, който беше отвлечен от бандата през 2009 г., освобождаването на двамата е "наглост". "Учуден съм и съм стресиран, че такова нещо може да се случи", допълни той пред bTV.

4-ма от „Наглите" остават невинни, другите оневинени за част от отвличанията

4-ма от „Наглите" остават невинни, другите оневинени за част от отвличанията

Размерът на присъдите им обаче остава непроменен

Според Киров сметката за предсрочното пускане на двамата не излиза и най-вероятно те са заплатили за освобождаването си. Киров припомни, че двамата бяха осъдени на общо 30 години затвор, а досега са излежали общо едва 14. Следователно единият се освобождава 5 години предсрочно, а другият - 11. Според администрацията на затвора те са имали добро поведение и са работили. Според Киров обаче сметката не излиза, защото 2 работни дни се признават за 3 излежани.

Според бизнесменът "Наглите" разполагат с около 3,5 млн. лв., като 1 млн. лв. идвал само от него. "Тези пари не бяха намерени", добави Киров.

Киро Киров си поиска парите от "наглите"

Киро Киров си поиска парите от "наглите"

Киров разказа за "кутията", в която бил държан

На въпроса дали се страхува за живота си Киров посочи, че това нямало значение. Важен бил ефектът върху обществото.

Бизнесменът изказа и разочарованието си от държавата, припомняйки, че неговата фирма е платила 35 млн. данъци през 2008 година, а когато парите му били взети, държавата не признала това като разходи. Нещо повече - Киров трябвало да плати данък и върху тях.