Година, след като Софийски градски съд осъди четирима от групата на Наглите на 441 години затвор, за 12 от 13-те отвличания, апелативните съдии оневиниха част от членовете на бандата по три от случаите.
Размерът на присъдите им обаче остава непроменен.

Ивайло Евтимов - Йожи е признат за невиновен за отвличането на Борислав Атанасов; Даниел Димитров - Данчо Релето е признат за невиновен за отвличането на Георги Георгиев и Васил Маникатов.

Любомир Димитров - Гребеца, според САС, също не участвал в отвличането на Георги Георгиев.

Прокопи Прокопиев и Ивайло Евтимов са признати за невиновни по обвинението, че са действали в съучастие с Даниел Димитров и Любомир Димитров за отвличането на Георги Георгиев и Васил Маникатов, заяви съдия Мария Митева.

Така излиза, че Йожи не е отвличал Атанасов, Георгиев и Маникатов, Релето няма причастност с отвличането на Георгиев и Маникатов, Гребеца е невиновен за Георгиев и Маникатов, а Прокопиев - също за Георгиев и Маникатов.

Гражданските искове, предявени от споменатите жертви, са отхвърлени.

Присъдата на Софийски градски съд беше потвърдена в останалата й част, като апелативните съдии не промениха размера на постановените наказания.

Присъдата е подписана с особеното мнение на председателя на състава Мария Митева, тъй като според нея е имало процесуални нарушения и делото трябва да бъде върнато за ново разглеждане. Въпросните нарушения касаят нарушено право на защита на Даниел Димитров и Любомир Димитров.

Припомняме, през миналия април Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Даниел Димитров - Релето и Любомир Димитров - Гребеца, бяха признати за виновни за 12 от общо 13-те отвличания. Четиримата, заедно с Павел Петков, обаче бяха оневинени за отвличането на студента Румен Гунински в Студентски град, което и на този етап остава неразкрито.

За 12-те отвличания Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев и Даниел Димитров получиха по 18 години затвор на отвличане. Любомир Димитров - Гребеца за участието си в отвличанията получи 15 години затвор,
Така СГС записа на сметката на Ивайло Евтимов 130 г. затвор, на Прокопиев - 125 г., на Даниел Димитров - 110, а на Любомир Димитров - 76 г.
Всеки от тях обаче ще лежи между 15 и 18 г. затвор, тъй като при българското законодателство присъдите не се натрупват, а са приема най-високото наказание.

Останалите подсъдими - Цветозар Славчев, братята Митко и Радослав Лебешковски и Павел Петков бяха признати за невинни за участието им в групата на Наглите.

Все пак присъди получиха двамата братя. Радослав Лебешковси беше признат за виновен за това, че е държал боеприпаси - 50 патрона, без разрешение, за което получи присъда в размер на една година условно с три години изпитателен срок.
Две години условно и четири години изпитателен срок получи Митко Лебешковски за притежание на два газови пистолета, преработени в бойни.

Съдът постанови и виновните да изплатят общо 915 000 лв. по заведените граждански искове.

В 15-дневен срок решението на Апелативния съд може да бъде обжалвано пред ВКС.