Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че Софийската градска прокуратура е протестирала незабавно срещу решението, с което долната инстанция е постановила предсрочно освобождаване на Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца.

Арнаудова заяви и че се надява апелативните магистрати да не допуснат предсрочното им освобождаване.

Окончателно решение трябва да вземе Софийския апелативен съд (САС).

Припомняме, три години след окончателните присъди Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца от бандата на "Наглите" излизат на свобода. След като администрацията на затвора предложи те да бъдат условно освободени предсрочно, съдът одобри това.

Пускат двама от "Наглите" на свобода

Пускат двама от "Наглите" на свобода

Спестяват им общо 16 години затвор за добро поведение и труд

Причината двамата да бъдат пуснати е, че за въпросния период в затвора двамата се превъзпитали и "стопили" присъдите си с труд и добро поведение.

Според бизнесмена Киро Киров, който беше отвлечен от бандата на "Наглите" през 2009 г., сметката за предсрочното пускане на двамата не излиза и най-вероятно те са заплатили за освобождаването си. Киров припомни, че двамата бяха осъдени на общо 30 години затвор, а досега са излежали общо 14 години. Останалите 16 години били спестени на двамата за добро поведение и труд.

Главният комисар на МВР Младен Маринов също даде коментар по темата. Той обяви, че ще има контрол върху двама от "Наглите". Маринов изтъкна, че ще наблюдават дали ще продължат да се занимават с престъпна дейност или са се превъзпитали.