Окръжна прокуратура в Стара Загора повдигна обвинения на четиримата арестувани за побоя в Раднево.

Обвинени са 39-годишният Калчо И., Антон И. на 22 г., 23-годишният Динко А., и Стефан И, на 20 г. И четиримата са от град Раднево.

Обвинението е за опит за  убийство по хулигански подбуди.

Припомняме, на 2 май в гр. Раднево заради отнето предимство възникна конфликт между два автомобила. Реплики на кръстовището са си разменили обвиненият Стефан и 28-годишен мъж с инициали Г.Н.
Малко по късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати от четиримата обвиняеми с бухалки. Вчера вечерта жители на Раднево се събраха на протест, а полиция охраняваше циганската махала в града.

Единият от битите бе прободен с нож в гърба, а другите двама имат множество травми следствие от ударите с бухалки. И тримата се намират в болница в Стара Загора.

Единият обвинен - Калчо И. е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице. Вчерашното престъпление е извършено в рамките на изпитателния срок на предходното му осъждане.

Другият обвиняем Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са в ареста за 72 часа. Утре, 5 май 2016 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо тях.

Престъплението е по чл. 116, ал.1, т. 11 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18 от Наказателния кодекс. За обвиняемия Стефан И. обвинението е за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди- престъпление по чл.116 ал. т 4 и т 11 във връзка с чл.18 от Наказателния кодекс.