За пет дни са задържани шестима извършители на кражби от големи търговски обекти, съобщи СДВР.

На 8 юли пред търговски център на бул. "Ал. Стамболийски" са задържани две момичета - на 15 и 17 години, непосредствено след извършена от тийнеджърките кражба и при обиск от тях били иззети отмъкнатите стоки. И по двата случая в Трето РУ са образувани преписки за престъпление по чл. 194 от НК.

Ден след това е заловен 30-годишна клиентка на магазин за обувки в кв. "Ситняково", натоварена с открадната стока. Тя е жителка на Костинброд, с регистрации за множество криминалистични прояви.

На 10 юли около 14:00 ч. в голям магазин на популярна марка облекло в района на ул. "Пиротска" полицаи арестували 50-годишен мъж, с криминално досие. Макар и заловен на местопрестъплението с крадена стока, той оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства. По случая е образувано досъдебно производство, а след доклад в прокуратурата, му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 130 във връзка с чл. 131 от НК. Наложена е мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа".

На 11 юли вечерта служителите от сектор "Улична престъпност" са предотвратили още две кражби от различни обекти в търговски център на бул. "Черни връх". Непосредствено след извършване на престъпленията - кражби на различни стоки, са задържани 17- годишно момиче и 28-годишна жена. И по двата случая са снети показания и са образувани преписки по чл. 194 от НК.

Мъж задигна 29 кила домати и малко чесън от кооперативния пазар в Шумен

Мъж задигна 29 кила домати и малко чесън от кооперативния пазар в Шумен

Той е задържан за срок до 24 часа