Нека всеки си направи сметката, когато се качва в автомобила, както и пътниците да преценят при кого се качват. Този съвет даде зам.-шефът на СДВР Антон Златанов.

Той даде пример с два случая от последното денонощие в София. Единият случай е таксиметровият шофьор, който блъсна девет автомобила в София в четвъртък вечерта.

Единият случай - полицай в почивка вижда водач, който се движи на зиг-заг със спукана гума. Подава сигнал на екип на Пътна полиция и шофьорът е спрян. Докато му проверяват документите, водачът дава газ и удря осем коли.

"Задържан е, отказва проби за алкохол и за наркотици. Буйства. Служебно ще му бъде взета кръв, за да го тестваме. Ако има наркотици, това ще се види", каза Златанов.

Таксиметров шофьор блъсна 9 коли в столицата
Обновена

Таксиметров шофьор блъсна 9 коли в столицата

Водачът бил в нетрезво състояние

Вторият случай е по-късно, през нощта. Тогава полицаи се опитват да спрат друг водач на бул. "Рожен". Той тръгва да бяга, включват се и други патрули. Докато го застигнат, шофьорът-беглец удря 7 коли. Лъхал е на алкохол, поясни зам.-шефът на СДВР.

И за двата случая шофьорите са отказали да бъдат тествани за алкохол.

Колата не е собственост на шофьора, казаха от СДВР за таксиметровия шофьор с нередовна книжка, който удари девет коли. Автомобилът, който е карал, не е собственост на компанията, с която е обозначен. Шофьорът е оказал съпротива при ареста, каза полицаят.

И за двата случая има образувани досъдебни производства, които се наблюдават от районната прокуратура.

Водачът, управлявал таксито, през 2017 г. за пореден път е лишен от право да управлява кола за 30 месеца. Тогава за пореден е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици.

След гонка задържаха 27-годишен, помлял 7 автомобила

След гонка задържаха 27-годишен, помлял 7 автомобила

И той отказал тест за алкохол и наркотици

Другият шофьор, който по време на бягство от патрулка е ударил 7 автомобила през нощта срещу 20-ти юли 2018 г, още през 2017 г. заявил, че е загубил книжката си, но не си е извадил нова. Той също няма право да шофира, уточняват от полицията.

Според служителите на реда, арестували двамата водачи - и в двата случая неправоспособните шофьори са лъхали на алкохол и са отказвали са да бъдат изследвани.

Карайте внимателно, подавайте сигнали, ако видите неадекватен шофьор, призова зам.-шефът на столичната полиция Антон Златанов.