Софийски градски съд даде ход на едно от делата срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикация" Валентин Димитров. Обвинението е за безстопанственост, чрез която на дружеството са нанесени щети за около 2 милиона лева

На днешното съдебно заседание трябваше да бъде разгледана съдебно-счетоводна експертиза. Това така и не се случи, защото защитата на Топлото не се е запознала с нея в законовия срок.

Експертизата е внесена в деловодството на съда на 21 юни. Пред съдебния състав Димитров заяви, че се е запознал с документа, но без адвоката си.
По думите му случайно миналия понеделник той бил в Съдебната палата, където срещнал свой познат адвокат. Юристът го информирал, че експертите са внесли експертиза по неговото дело в съда.

Именно поради тази причина ексшефът на „Топлофикация" е запознат със становището на експертите.

По-късно заместник - градският прокурор на София Божидар Джамбазов обясни за news.bg, че не е спазен седемдневния срок за представяне на документа от експертите.

Този пропуск обаче няма да отложи делото за дълъг период от време, а буквално само с няколко часа, тъй като следващото съдебно заседание е насрочено за утре.

Припомняме, на предното съдебно заседание вещите лица посочиха пред съда, че от „Топлофикация - София" са им отказали съдействие и не са им предоставили изисканите счетоводни документи и справки, които са необходими за изготвяне на становище.

След това съдът разпореди в 7-дневен срок „Топлофикация - София" да предостави необходимата информация за изготвяне на експертизата.