Шуменските полицаи са задържали 21-годишния А.А, с прякор "Чарли" от село Снежина.

Мъжът е бил задържан на 11 октомври в района на квартал "Тракия", съобщават от МВР.

При полицейската проверка  А.А. се представил с други имена и заявил, че няма документи за самоличност. Направената справка в районното управление потвърдила самоличността на издирвания.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване като заподозрян в извършване на кражби.

Предмет на кражбите били хранителни магазини, вилни зони, както и моторни-превозни средства. 

На 7 юли 57-годишен мъж от с.Ветрище подал сигнал, че през нощта чрез взлом било проникнато в магазина, откъдето са откраднати 55 кутии с цигари и дребни хранителни стоки.

На 7 август в районното управление сигнал подала 55-годишна жена от село Средня, че през нощта бил разбит хранителен магазин и от там са откраднати 15 кутии цигари, хранителни продукти, радиоапарат с неустановена марка и монети.

На 16 август била подадена жалба от 51-годишна жена от с.Овчарово, че е разбит магазина й в селото и  са откраднати хранителни стоки, бельо и тоалетни принадлежности.

На 20 септември около 19.30 часа в врайонното управление се оплакал 57-годишен молдовски гражданин

В жалбата си чужденецът разказал, че спрял с товарен автомобил "Ивеко" на отбивка по пътя Шумен - Карнобат,  като оставил кабината незаключена и излязъл от камиона.

След като се върнал установил липсата на куфарче с лични и служебни документи и валута.

На 7 октомври 40-годишен мъж се оплакал, че край язовир "Дибич" от незаключения му лек автомобил "Опел" е извършена кражба на дебитни карти.

На 8 октомври сигналподала 70-годишна жена, че през незатворен прозорец е проникнато на първи етаж във вилния й имот в местността "Нов екирсаж" и извършена кражба на лични документи, сумата от 90 лева и хранителни продукти.

Шуменските полицаи открили мястото, където се укривал младежа - шахта, в землището на с. Дибич. Отнетите пари използвал за купуване на дрехи, хранителни продукти и мобилен телефон.

В шахтата са открити част от вещите, част от валутата и документите на молдовския гражданин, мобилен апарат, радиоапарат, ваучери за мобилни оператори и други вещи, произходът на част от които се изяснява.

С постановление на прокурор му е наложена 72-часова мярка "задържане под стража".

Работата по случая продължава.